Galerie a lapidárium • Otevřeno 1.5. – 31.10. denně 9–11, 13–17 • Vstup na požádání: Bázlerovi, Sobotka čp. 262 (sousední dům).

Pozor, toto je historická kopie původního webu www.solcuvstatek.cz. Podrobnosti tady a tady.

Zprávy a články

Snové obrazy hradeckého autora

Sobotka. Za víkendového deštivého počasí se v Galerii Karla Samšiňáka v Šolcově statku uskutečnila vernisáž obrazů hradeckého malíře Jiřího Šindlera. I přesto, že diváci opět museli sáhnout do skříně pro nezbytný módní doplněk letošního léta – deštník, se jich na výstavě sešlo asi čtyřicet. Jiří Šindler v Šolcově statku vystavoval už jednou, přesně přes dvaceti lety. Při té příležitosti si vzpomněl na galeristu, podle něhož se výstavní síň jmenuje, Karla Samšiňáka a na přítele, malíře Vladimíra Komárka.

Nejednoho návštěvníka zaujaly snové motivy s měkkými barevnými tóny,s námětem krajiny i tváře města, které velmi příjemně harmonují s interiérem roubeného stavení. Na vernisáži zazněly lidové písně v podání jičínské hudební skupiny Fidle, jeden ze sonetů Williama Shakespeara a poezie ruského rebela a symbolisty Konstatina Balmonta. Výstava obrazů Jiřího Šindlera potrvá v galerii do 19. srpna, kdy ji vystřídá výstava fotografií a kreseb Marty Tenorové-Jelínkové s názvem Provence – má láska. Informace k příští vernisáži a o autorce zájemci naleznou na webových stránkách www.solcuvstatek.cz.

Lenka Rancová


Leave a Reply